Kesembuhan Hanya Daripada Allah

Pada 30 Julai 2011 bersamaan 8 Syaaban 1432H, Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din telah menyempurnakan Majlis Pecah Tanah Tapak Kompleks Darul Hadis yang terletak di Kampung Tok Keling, Alor Mengkudu.  Majlis yang dijadualkan bermula pada pukul 11.30 pagi terpaksa ditunda sehingga pukul 12.30 tengahari disebabkan salah faham berkaitan masa (pertindihan jadual) kuliah bulanan Dewan Mentaloon dengan jadual pengajian Darussyifa. Tuan Guru terpaksa bergegas pulang setelah selesai perasmian disebabkan keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan.

Pada hari Ahad Tuan Guru telah dikejarkan ke Emergency IJN-melalui pemeriksaan dan ECG- Tuan Guru didapati mengalami serangan ‘unstable angina’ dan sedang dirawat di CCU IJN. Sempena bulan yang mulia lagi diberkati ini, bersamalah kita memanjatkan doa ke hadrat Allah S.W.T., semoga Tuan Guru yang kita kasihi diberikan kesembuhan dan kesihatan oleh Allah S.W.T. Allahumma Amin. 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Comments on: "Majlis Pecah Tanah Tapak Kompleks Darul Hadis" (1)

  1. Alhamdulillah, TGHD telah pulang ke rumah. Semoga Allah memberikan Tuan Guru kesihatan yang berpanjangan dan dapat terus mencurahkan ilmu dan menabur bakti kepada masyarakat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: